Millet Kütüphanesi'ne giden KHK'liye engel TBMM gündeminde

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cumhurbaşkanlığında bulunan kütüphaneye yürüdüğü sırada önü polisler tarafından kesilen KHK'li Rafet Irmak'ın yaşadıklarını Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Millet Kütüphanesi'ni kullanmak için Beştepe'deki cumhurbaşkanlığına giderken polisler tarafından önü kesilen KHK'liyi Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi vererek Beştepe'ye girmesi engellenen kaç kişi olduğunu ve hangi gerekçelerle bu kişilerin Beştepe'ye alınmadığını sordu. 

OKTAY'A SORULAR: KÜLLİYEDEN KİMER YARARLANABİLİR

Gergerlioğlu, polisler tarafından önü kesilen ve kendisine, "Cumhurbaşkanımız sizi istemiyor" denilerek Beştepe'ye girişi engellenen KHK'li Rafet Irmak gibi kaç kişinin olduğunu sordu. Gergerlioğlu, Oktay'a şu soruları sordu:

- Rafet Irmak isimli yurttaşı Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi Suçu ve Cezası (TCK m.113) dahilinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne almak istemeyen polis memurları hakkında TCK Madde 113 kapsamında soruşturma açılmış mıdır? Eğer soruşturma açılmışsa soruşturmanın akıbeti ne durumdadır?

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girebilmeye haiz olan yurttaşların listesi var mıdır? Eğer listesi varsa bu liste Cumhurbaşkanlığı Websitesi’nde yayınlanacak mıdır?

- Eğer bu iddialar doğruysa Cumhurbaşkanlığı Websitesi’nde Külliye imkanlarından yararlanabilecek ve yararlanamayacak yurttaşların listesi yayınlanacak mıdır?

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yararlanabilecek yurttaş sayısı kaçtır?

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yararlanamayacak yurttaş sayısı kaçtır?

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden yararlanamayan yurttaşlardan Külliyede kullanılmak üzere vergi alınmaya devam edecek midir?

- KHK’lılar Milletin bir unsuru olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kabul edilmemekte midir? Eğer kabul edilmediği iddiası doğruysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bu külliye Milletindir." Derken KHK’lılar Milletten sayılmamakta mıdır? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bu külliye Milletindir." Derken dışarıdaki görevli hangi yetkiyle Rafet Irmak’ın "Milletin evine" girmesini engellemektedir?

- Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde bulunan Cumhurbaşkanlığı Bulvarı’nda KHK’lılar yürüyüş yapabilmekte midir? Eğer yürüyüş yapamıyorlarsa yürüyüş yapılmamasının sebebi nedir?

- Millet Camisi adıyla anılan camiye giriş yapabilmek için hangi evraklar gereklidir? Evraklar için Cumhurbaşkanlığı Websitesi’nden bir duyuru yapılacak mıdır?

- Son 8 yılda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne alınmayan yurttaş sayısı kaçtır?

Ayrıca Gergerlioğlu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na da başvuruda bulunarak olayın araştırılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler beştepe engel khk