Migros CEO'su: Cezanın maliyetini tüketiciye yansıtmayacağız

Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere kestiği 2,7 milyar liralık cezaya ilişkin açıklama yapan Migros CEO’su Özgür Tort "Migros bir malın alış fiyatı değişmeden satış fiyatını asla değiştirmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin 'fahiş' fiyatlardan sorumlu tuttuğu 5 zincir market ile 1 tedarikçi firmaya kestiği 2,7 milyar liralık idari para cezasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Zincir marketler, yüzde 1 kâr payıyla çalıştıklarını belirterek, pahalılığın sorumluluğunun kendilerine yıkılmasının, bir 'algı' çalışması olduğunu belirtiyor.

'ÜZÜNTÜ VE ŞOK YAŞADIK'

Söz konusu cezadan payına 517,7 milyon lira düşen Migros’un İcra Başkanı (CEO) Özgür Tort, Rekabet Kurumu'nun kararına itiraz edeceklerini yineledi. 81 ilde 50 bin çalışanla faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Tort, şu açıklamada bulundu:

"Temel politikamız kuruluşumuzdan beri hiç değişmedi. Migros bir malın alış fiyatı değişmeden satış fiyatını asla değiştirmez. Üstelik temel ürünleri hesaplarımıza bakarsanız zararına satıyoruz. Eşitlendiyse fiyatlar indirim ve kampanyalarla dipte eşitlenmiştir. Rekabet Kurumu kararı sonrası üzüntü ile şoku yaşadık ama maddi yükü tüketiciye olumsuz yansıtmayacağız. Güzel bir yargı sistemimiz var. Bu karara itirazımızı yapacağız. Gerçekler ışığında hukukun tarafsız ve adil bakışıyla haklılığımızın teyit edileceğine inancımız tam. Fiyatların artışıyla ilişkilendirilmemiz, ekonomik realitelerle ve Migros’un temel mallarda piyasanın en ucuzunu sunma misyonuyla taban tabana zıttır.

PUANLAMA SİSTEMİ ÖNERİSİ

Özgür Tort, perakendede fiyatların daha öngörülebilir olması için ise şu öneriyi getirdi:
“Çitçi ile satıcıların arasındaki sözleşmeler yeterli olmuyor. Score’lama sistemi oluşturulmalı. Piyasa fiyatları ve sözleşme fiyatları uyuşmadığında ortaya çıkan anlaşmazlıklar genel pazara olumsuz yansıyor. Taahhüdünü yerine getirmeyen üretici ya da satıcı puanlama sistemi ile kredi notu oluşturulmalı. Puanı iyi olan üretici faizsiz finansman modelleri ile ödüllendirilmeli.”  (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler migros ceza fiyat