Midyat'ta katledilen Êzidî kadın Rasho, Şengal'e uğurlandı

Midyat'ta Serkan Ö. tarafından katledilen Êzidî kadın Baran Hasan Rasho'nun cenazesi sloganlar eşliğinde Şengal'e uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Midyat ilçesi Şenköy (Ebşî) Mahallesi’nde 6 Ağustos'da Serkan Ö. tarafından katledilen Êzidî Baran Hasan Rasho'nun cenazesi, ailesi tarafından alındı. Midyat Devlet Hastanesi morgunda tutulan cenazeyi almak için Avrupa'da yaşayan babası Hasan Rasho Ali, Midyat'a geldi. Midyat'ta Êzîdî bir grup tarafından karşılanan baba Ali, ilk olarak suç duyurusunda bulunmak için Midyat Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu. Baba Ali daha sonra morgun önüne geldi. 

Aileyi morgun önünde aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca ile HDP Mardin Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi kadınlar karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan baba Ali, 2014 yılında DAİŞ zulmünden kaçmak zorunda kaldıklarını ancak aynı zihniyetin sığındıkları yerde de kendilerini bulduğunu dile getirdi. Baba Ali konuşma sırasında duygulu anlar yaşayınca konuşmasını yarıda kesti. 

FELEKNAS UCA'NIN AÇIKLAMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Ardından HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu açıklama yapmak isterken, polislerce engellendi. Bu sırada yaşanan tartışmada kadınlar, zılgıtlar eşliğinde "Jin jiyan azadî" sloganı atarken, HDP'li Feleknas Uca açıklama yaptı. Polisler Uca'nın açıklamasının görüntülenmesini engellemeye çalıştı. Uca, konuşmasında Rasho'nun IŞİD katliamından kaçarak, sığındığı ülkede aynı zihniyet tarafından katledildiğini ifade ederek, katliamı kınadıklarını belirtti. 

serkan
Serkan Ö., Rasho'yu katletti.

 

Açıklamanın ardından Rasho'nun cenazesi Şengal'e doğru yola çıkarıldı. Rasho'nun annesi Rasho Murê ile diğer aile fertlerinin cenaze töreni için Şengal'e geçtikleri öğrenildi. Rasho'nun cenazesi Şengal'de Êzîdî inancına göre düzenlenecek tören ile defnedilecek. (MA)