Miçotakis: Türkiye, Rusya'nın ekonomik çıkarlarına hizmet ediyor

Ukrayna-Rusya savaşında Ankara'nın tutumunu eleştiren Miçotakis, "Türkiye, taraf seçmesi gerekmediğini düşünüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Litvanya ve Estonya ziyaretlerinde Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna-Rusya savaşında Ankara'nın tutumunu eleştiren Miçotakis, Türkiye'yi Moskova'ya yönelik Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarını 'dikkate almamak' ile suçladı. Yunanistan Başbakanı, "Türkiye, taraf seçmesi gerekmediğini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

'TOPRAK EGEMENLİĞİ SORGULANAMAZ'

"Yunanistan da Litvanya da aralarındaki coğrafi mesafeye rağmen benzer zorluklarla karşı karşıyalar. Revizyonist komşular gibi" diyen Miçotakis, şöyle devam etti: "Rusya'nın ekonomik çıkarlarına hizmet ederken, AB yaptırımlarını göz ardı ederken ve Rusya'nın yaptırımları atlatmasını kolaylaştırırken bir yanda da Ukrayna'ya silah tedarik etmek Türkiye'ye kabul edilebilir bir şeymiş gibi geliyor."

Atina-Ankara ilişkilerine de değinen Miçotakis, "Türkiye'nin toprak egemenliğini sorgulaması kabul edilemez. Türkiye ile farklılıkları ancak uluslararası hukuk yoluyla çözebiliriz" açıklamasında bulundu.

DENDIAS: ANKARA İLE DİYALOG KURMAK İSTİYORUZ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Türkiye'nin Ege'de hava sahası ihlallerini artırdığını ileri sürdü. Dendias, Atina'nın Ankara ile 'uluslararası hukuka dayalı yapıcı bir diyalog kurmak istediğini' ancak Türkiye'nin 'provokasyonları durdurması gerektiğini' savundu. (DIŞ HABERLER)