Miçotakis 'casus yazılım' skandalıyla ilgili özür diledi

Yunanistan Başbakanı Miçokakis, muhalefet partisi PASOK'un liderinin telefonunun dinlenmesi skandalıyla ilgili özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da aralarında muhalefet partisi lideri ve gazetecinin de olduğu çok sayıda kişinin telefonlarının takip edildiğinin ortaya çıkması üzerine hükümetten "özür" açıklaması geldi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim, hata için bir özür borçluyum" açıklaması yaptı. Miçotakis, muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis’in dinlenmesiyle ilgili ise "Bay Androulakis'e yapılan hata için bir özür borçluyum" ifadelerini kullandı. 

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından PASOK lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan'ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis'in telefonlarının casus yazılımla takip edildiği ortaya çıkmıştı. Androulakis, EYP'nin geçen yıl telefon görüşmelerini dinlediğini öğrendiğini söylemiş fakat bilginin kaynağını açıklamamıştı. Avrupa Parlamentosu ise Androulakis'in telefonunun takip edildiğini onaylamıştı. (DIŞ HABERLER)