Miçotakis aşı zorunluluğunu savundu: Anayasa'ya uygun, devletin hakkı var

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, birçok kentte korona aşısı zorunluluğu getirilmesine karşı çıkanlara seslendi: Anayasa'ya uygun, devletin toplumsal ve ulusal dayanışma için bunu talep etme hakkı var.

Atina'da aşı karşıtları ile polis arasında çatışma çıktı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başta Atina olmak üzere birçok kentte korona virüsü aşısı zorunluluğu getiren yasaya karşı protesto eylemleri düzenlenen Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis yasalara uygun hareket edildiğini belirtti. Miçotakis, "devletin tüm vatandaşlardan toplumsal ve ulusal dayanışma için aşı olmalarını talep etme hakkına sahip olduğuna" dikkat çekti. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Miçotakis, Yunanistan Anayasası'na işaret ederek, devlete bu hakkı tanıyan 25'inci maddeyi hatırlattı.

YASA NEYİ ÖNGÖRÜYOR?

Yunanistan'da bazı kesimlerin protestolarına yol açan ve korona virüsü aşısına ilişkin düzenlemeler içeren yasa perşembe günü parlamentodan geçti. Yasaya göre, sadece aşılıların gastronomi hizmeti sunan mekanlarda ve kültürel etkinliklerde iç mekanlara girme hakkı olacak. Ayrıca yasa sağlık ve bakım alanında çalışanlara da aşı yaptırma zorunluluğu getiriyor. Bu alanda çalışanlar aşı olmadıkları takdirde görevleri askıya alınacak ve aşı yaptırana kadar ücret ödenmeyecek. Ve yine özel sektörde de çalışanlardan aşı yaptırmaları istenebilecek. Aşı olmak istemeyenler işten çıkarılabilecek.

ÜLKE GENELİNDE 5 BİN KİŞİ EYLEM YAPTI

Yasanın parlamentoya gelmesi öncesinde çarşamba günü başta Atina olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri düzenlendi. Polisin verdiği bilgiye göre 3 bini Atina'da olmak üzere ülke genelindeki protestolara 5 bin kişi katıldı. Korona virüsü aşısı karşıtları hükümeti, aşı zorunluluğu ile anayasayı ihlal etmekle suçluyor. 10 milyon 700 binlik nüfuslu ülkede şimdiye kadar 4 milyon 600 bin kişi iki doz aşısını tamamladı. (DW Türkçe)