Michael Schumacher’le ‘ilk röportajı yapan’ dergiye dava

Eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in ailesi, Schumacher'le yapay zeka tarafından üretilen bir röportaj yayınlayan dergiye karşı yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da yayınlanan Die Aktüelle dergisinin 15 Nisan tarihli sayısının kapağında, 2013’te geçirdiği kayak kazasından sonra komaya giren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher yer alıyor. Derginin kapağında Schumacher'in fotoğrafının altında "İlk röportaj!" yazıyor. 

BBC'de yer alan habere göre, Schumacher'in ailesi, pilotun yapay zekayla üretilen röportajını "İlk röportaj!" ifadesiyle yayınlayan dergiyi dava etmeye hazırlanıyor. 

.

Yedi kez Formula 1 şampiyonu olan Schumacher, Aralık 2013’te kayak yaparken kaza geçirdi. Neredeyse bir yıl komada kalan Schumacher, Eylül 2014’ten beri evinde ailesi tarafından bakılıyor.

'ÖZEL HAYATINI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDEBİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

Schumacher’ın eşi Corinna, 2021’de Netflix’te yayınlanan belgeselde, özel hayatlarına özen gösterdiğini belirterek, "Hepsi ‘özel‘ kalmalı, her zaman söylediği gibi. Onun mümkün olduğunca özel hayatını sürdürmeye devam edebilmesi benim için çok önemli. Michael her zaman bizi korudu ve şimdi biz Michael’ı koruyoruz" demişti.