Mia Hansen-Løve'ın filmleri İstanbul Modern Sinema'da

İstanbul Modern Sinema, Mia Hansen-Løve'ın filmlerini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Gösterimlerin yanı sıra Hansen-Løve'ın katılımıyla bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema tarihine kazandırdığı kadın karakterlerle öne çıkan yönetmen Mia Hansen-Løve’ın filmografisindeki uzun ve kısa filmler, 21–30 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da gösterilecek. 

Film gösterimlerinin yanı sıra 28 Eylül Perşembe günü saat 18.00'de Hansen-Løve'ın katılımıyla çevrimiçi ve canlı bir söyleşi gerçekleştirilecek. 

FİLM PROGRAMI

GÜZEL BİR SABAH

(21 Eylül Perşembe saat 21.00 - 30 Eylül Cumartesi saat 17.00)

Oyuncu kadrosunda Léa Seydoux, Pascal Greggory ve Melvil Poupaud gibi isimleri bulunduran filmde; Sandra, serbest çevirmen olarak çalışan bekar bir annedir. Günlerini nörolojik hastalığı sebebiyle görme yetisini ve hafızasını kaybeden emekli felsefe profesörü, babasına bakarak geçirir. Aşk hayatının geride kaldığını hissettiği bu dönemde eski arkadaşı ve evli olan Clément ile karşılaşır ve sevgili olurlar. 

Güzel Bir Sabah, 2022. 

BERGMAN ADASI

(23 Eylül Cumartesi saat 15.00 - 24 Eylül Pazar saat 13.00)

Oyuncu kadrosunda Vicky Krieps, Tim Roth ve Mia Wasikowska gibi isimlerin bulunduğu filmde, her ikisi de film yapımcısı olan Chris ve Tony çifti, efsanevi yönetmen Bergman’ın yaşadığı, bazı ünlü filmlerini çektiği ve artık turistik hale gelen Fårö adasına gelirler. Chris senaryosuyla uğraşırken Tony’nin çalışmaları sanatçı rezidansında kutlanmaktadır. Aralarında şefkatli bir yakınlık olmasına rağmen dile getirilemeyen bir rekabet de söz konusudur.

Bergman Adası, 2021.
MAYA

(28 Eylül Perşembe saat 11.00 - 30 Eylül Cumartesi saat 13.00)

Oyuncu kadrosunda Aarshi Banerjee, Roman Kolinka ve Alex Descas'ın bulunduğu filmde; Gabriel, Orta Doğu’da çalışan 30 yaşında bir savaş muhabiridir. Suriye’de görev başındayken bir süre rehin alındıktan sonra serbest bırakılmıştır ve travma sonrası stres bozukluğu yaşamaktadır. Psikiyatristinin tavsiyesi üzerine çocukluğunu geçirdiği Goa’ya annesiyle görüşmeye gider. Ama orada vaftiz babasının üniversite çağındaki kızı Maya ile karşılaşır ve aralarında bir ilişki başlar.

Maya, 2018.
GELECEK GÜNLER

(21 Eylül Perşembe saat 15.00 - 23 Eylül Cumartesi saat 13.00)

Nathalie, lisede felsefe öğretmenidir. Annesinin hastalığı, kariyerindeki engeller, evliliğindeki problemler gibi başına gelen bir dizi talihsiz gibi görünen olay aslında orta yaşlarını yaşamakta olan bu kadının özgürleşmesine giden yolu açacaktır. 2016 Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülünü alan filmin oyuncu kadrosunda Isabelle Huppert, André Marcon ve Roman Kolinka gibi isimler yer alıyor. 

Gelecek Günler, 2016. 
EDEN

(23 Eylül Cumartesi saat 17.00 - 28 Eylül Perşembe saat 15.00)

Félix de Givry, Pauline Etienne ve Vincent Macaigne gibi isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin kahramanı Paul, elektronik rave’in hâkim olduğu Paris’te, daha duygusal tınlayan garage-house müziğini keşfeder ve çok sever. Kısa süre sonra arkadaşıyla DJ ikilisi Cheers’i kurar. Aynı dönem Daft Punk adlı başka bir grup da adından söz ettirmeye başlamıştır.

Eden, 2014. 
ELVEDA İLK AŞK 

(21 Eylül Perşembe saat 17.00 - 24 Eylül Pazar saat 17.00)

15 yaşındaki Camille ile Sullivan bir yaz tatilinde tanışır ve sevgili olurlar. Sullivan’ın Güney Amerika’ya gitmesiyle ilişki zorlu bir sınavdan geçer. Camille zamanla yaşadığı hayal kırıklığıyla başa çıkar, hatta yeniden bir ilişkiye girer. Sekiz yıl sonra, tam hayatını raya oturttuğuna inanırken Sullivan ile yine yolları kesişir. Filmin oyuncu kadrosunda Lola Créton, Sebastian Urzendowsky ile Magne-Håvard Brekke yer alıyor. 

Elveda İlk Aşk, 2011.
 ÇOCUKLARIMIN BABASI

(28 Eylül Perşembe saat 13.00 - 30 Eylül Cumartesi saat 15.00)

Oyuncu kadrosunda Louis-Do de Lencquesaing, Chiara Caselli veAlice de Lencquesaing gibi isimleri barındıran filmde; şirketi iflasın eşiğinde olmasına rağmen, genç yönetmenler ve hakkı teslim edilmemiş ustalarla yeni filmler çekmeyi sürdüren bağımsız yapımcı Grégoire Canvel’in karısı ve üç küçük kızıyla olan aile hayatı da gün geçtikçe batmaktadır. Yaşanan mesleki ve kişisel trajedinin ardından Grégoire’ın en büyük kızı Clemence, babasının geçmişini araştırarak hem uzun süredir gömülü olan sırları hem de ailesine ve filmlerine verdiği tutkulu sevginin kaynağını keşfeder.

Çocuklarımın Babası, 2009.
HER ŞEY BAĞIŞLANDI

(21 Eylül Perşembe saat 13.00 - 24 Eylül Pazar saat 15.00)

Oyuncu kadrosunda Marie-Christine Friedrich, Paul Blain ve Constance Rousseau gibi isimleri barındıran,
Viyana’da başlayıp Paris’te biten film, yazar ve gizli eroin bağımlısı Victor, karısı ve küçük kızları Pamela etrafında gelişiyor. Ailesine ne kadar düşkün olsa da Victor’un bağımlılığına yenik düşmesiyle evlilik dağılıyor. Hikâye tam bu noktada 11 yıl ileriye sıçrayarak babasıyla yeniden bağ kurmaya çalışan artık ergenlik çağındaki Pamela’ya odaklanıyor.

Her Şey Bağışlandı, 2007. 
SAF BİR RUH

(23 Eylül Cumartesi saat 17.00 - 28 Eylül Perşembe saat 15.00)

Isabelle Marchandier'in rol aldığı 2004 yapımı kısa metrajlı film, Ocak ayında bir öğleden sonra parkta yürüyüşe çıkmış Isabelle adlı bir kadına dair soyut ve şiirsel bir portedir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Saf Bir Ruh, 2004.