MHP'li vekilin kızı Bahçeli'nin hedef gösterdiği AHBAP'ta yöneticiymiş

MHP lideri Bahçeli'nin AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent'i ve derneği hedef göstermesinin ardından MHP Milletvekili Muharrem Varlı’nın kızı Hilal Varlı'nın AHBAP’ın Ankara İl Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Haluk Levent (solda) ve Hilal Varlı (sağda)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin deprem için yardım toplayan ve çalışmalar yapan AHBAP'ı ve Babala TV'yi hedef göstermesi gündem oldu.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Haluk Levent, MHP milletvekillerinin AHBAP'ın çadır kentlerini ziyaret ettiğini söyledi.

Bunun üzerine MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın kızı Hilal Varlı Şen'in şu an AHBAP’ın Ankara İl Başkanı olduğu ortaya çıktı. AHBAP Ankara'nın Twitter hesabının da Hilal Varlı'yı takip ettiği görüldü.

AHBAP Ankara'nın Twitter'da takip ettikleri arasında Hilal Varlı yer alıyor.

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA

Durumun ortaya çıkmasıyla açıklama yapan Haluk Levent, "Ahbap'ta her siyasi oluşumdan insanlar mevcut. Çünkü Ahbap’ın önceliği iyilik yapmak. Ek bilgi vereyim. Hilal kardeşimiz yıllarca Şehirler Kurulu ve Ankara başkanlığı yaptı. Güzel yönetti .
Birkaç ay önce evlenince affını istedi. Hatta düğününde Ahbaplar da oradaydı" dedi.

AHBAP Ankara'nın sosyal medya hesabında Hilal Varlı ve Haluk Levent'in birlikte çekildiği bir fotoğrafın paylaşılarak, "Genel Başkanımız ile Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bize eşlik ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz" denildiği ortaya çıktı.

BAHÇELİ NİKAH ŞAHİDİ OLMUŞTU

Hilal Varlı, geçtiğimiz yılın ekim ayında Sadık Can Şen ile evlenmişti. Çiftin nikah şahitliğini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapmış, nikahını MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kıymıştı. 

'HERHANGİ YANLIŞ BİR İŞLEYİŞ OLMADIĞI ONAYLANDI'

Varlı, Güçlü Anadolu gazetesine 2020 yılında verdiği söyleşide, 2018 yılından beri derneğin yönetiminde olduğunu anlatmıştı. Varlı dernekle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı, "Ahbap Derneği oldukça ilginç bir kurulma hikayesine sahip. Biliyorsunuz sosyal medyada oldukça viral bir söylem var. İyi bir şey yapıldığı zaman hemen altına “Parti kur oy verelim!” yazılıyor. Haluk Levent’in kendi sosyal medya hesabından attığı bir tweet ile başladı hikaye. Aslında bu ondan talep edilen bir şey sonucu ortaya çıktı. Kurulma aşamasında sanal bir oluşumdu, talepler artınca da gerçekliğe dönüştü. Önemli noktalardan biri aslında Ahbap Derneği ve Ahbap Platformu ayrımı. Ahbap Derneği; merkezi İstanbul’da bulunan ve tek bir bağış hesabına sahip finansal olarak tek noktadan kontrol edilen bir dernek. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlenerek herhangi yanlış bir işleyiş olmadığı onaylandı" (HABER MERKEZİ)