MHP’li meclis üyesinin hedef gösterdiği Leyla Karakaş'tan belgeli açıklama

Seyhan Belediyesi'nde MHP’li meclis üyesinin hedef gösterdiği CHP'li Leyla Karakaş, meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada iddia edildiği gibi 'huzur hakkı' almadığını söyledi.

Leyla Karakaş (Fotoğraf: Evrensel)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Seyhan Belediyesi CHP Meclis Üyesi Leyla Karakaş, hakkında, 'hiç katılmadığı halde meclis toplantı tutanaklarına adına imza attırarak sahtecilik yaptığı' iddiasında bulunan Seyhan Belediyesi MHP Meclis Üyesi Şehmus Uçar’a meclis kürsüsünden yanıt verdi. Leyla Karakaş, oturumlara rahatsızlığı nedeni ile katılmadığını, rahatsızlığına dair raporu ilgili mercilere sunduğunu ve oturumlardan huzur hakkı ödemesi almadığını ifade etti.

Leyla Karakaş, konuşmasını yaptığı sıradan Adana Kadın Platformu üyeleri "Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Leyla Karakaş Yalnız Değildir" pankartı açtı. Pankart açılmasına MHP meclis üyeleri itiraz etti. MHP grubu Karakaş’ın konuşmasına cevap vermezken, kadınların tepkisini "şov" olarak nitelendirdi.

'EVRAKTA SAHTECİLİKLE' SUÇLANIP HEDEF GÖSTERİLDİ

Karakaş, yaşadığı rahatsızlık sonucu ayak parmağından geçirdiği operasyon nedeni ile rapor sunarak Seyhan Belediye Meclisi mart ayı toplantılarına katılmadı. Karakaş’ın yoklamada sehven "var" yazılmasına kimse itiraz etmezken MHP’li Uçar, Karakaş’ı evrakta sahtecilikle suçlayarak meclis üyeliğinin düşürülmesi için girişimlerde bulundu. Uçar’ın açıklamaları ile Karakaş 'Bankamatik üyesi' yakıştırması yapılarak hedef gösterildi.

'BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE YERİME GEÇMEK İÇİN ÜYELİĞİMİN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ'

Leyla Karakaş iddialara Meclis kürsüsünden cevap verdi. Kendisine hastanenin verdiği bir aylık raporu ilgili mercilere ibraz ettiğini dile getiren Karakaş, "Mart ayı toplantılarına sehven ‘var’ yazılmışım. Bilmeyenler için buradan açıklıyorum; önceki meclis tutanakları oylatılır, meclis üyelerine sunulur. Maddi hata itirazları olup olmadığı sorulur. Herhangi bir itiraz olmazsa meclis tutanakları kabul edilir. Meclis oturumlarında var yazıldığımı fark eden ancak maddi hata itirazında bulunmayan Meclis Üyesi Şehmus Uçar sonrasında ilgili makamlara meclis üyeliğimin düşürülmesi başvurularında bulunur. Yapılan bu girişimleri kimliğime bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Meclis üyeliğim düşürülünce yerime Büyükşehir Meclisi’ne geçecek kişi kendisidir. Bu yüzden meclis üyeliğimin düşürülmesini talep etmiştir" dedi. Şehmus Uçar’a mart ayında "var" yazıldığını fark etmesine rağmen neden maddi hata itirazında bulunmadığını soran Karakaş, "Ayrıca mart ayı oturumlarından herhangi bir huzur hakkı almadım" dedi. Şehmus Uçar ise evrakta sahtecilik iddialarını yineleyerek ihbar etmemesi durumunda huzur hakkının alınacağını iddia etti.

Fotoğraf: Evrensel

 

KADIN PLATFORMU: LEYLA KARAKAŞ'IN YANINDAYIZ

Adana Kadın Platformu, Meclis toplantısı öncesinde Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Adana Kadın Platformu üyesi Avukat Sevil Aracı, platformunda üyesi olan Leyla Karakaş'ın yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Toplantılara katılmadığı doğru ancak raporlu olduğu için mazeretli olduğu ortada. Elindeki raporlar bunu kanıtlıyor. Arkadaşımıza asılsız iddialarla karalama kampanyası başlatmak hem yakışıksız ve ahlaki olarak uygun değildir. Biz bu yakıştırmaları kınıyoruz. Biz Leyla Karakaş'ın yanındayız. Belediyede dürüst bir şekilde çalıştığını biliyoruz." (Evrensel )