MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Karagöz'den AK Partili başkana: Seçmeninize ihanet ettiniz

İkizdere AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Havuz, İşkencedere eylemlerini "PKK provokasyonu" diye niteleyip projeye ilişkin açıklamalar yaptı. MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Havuz'a yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'nin İkizdere AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Havuz, İşkencedere'de yapılmak istenen taş ocağına direnen köylülerin eylemleri için "HDP ve PKK provokasyonu" dedi. MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Yavuz'a tepki gösterdi.

Olay Rize isimli yerel sitede, AK Partili Havuz'un Cevizlik ve Gürdere Köylerinde kurulmak istenen taş ocağı hakkında PKK ve HDP'nin provakatif eylemlerle, yalan yanlış bilgilerle vatandaşları kışkırtmaya çalıştıklarını söylediğine ilişkin haber yer aldı.

HDP'Lİ ÇEPNİ'Yİ HEDEF ALDI, 'PROVOKATİF EYLEMLER' DEDİ

Haberde, İkizdereli olan HDP'li Murat Çepni kast edilerek şu ifadeler kullanıldı: 

"Ak Parti İkizdere İlçe Başkanı Mustafa Havuz, askerimizi şehit eden, hektarlarca ormanımızı yakıp küle çeviren, ülkemize maddi manevi acılar yaşatan adi ve alçak pkk terör örgütünün siyasi uzantısı ve vekili ilçemizde provakatif eylemler girişiminde bulunan bunca yaşanan olaylara sesleri çıkmamışken bugün güya burda doğayı korumaya, insanı yaşatmak için mücadeleye gelmelerini kabul edilemez olduğunu söyledi. İlçemizin hakkını hukukunu savunmanın bu kişilere kalmadığını ifade eden Havuz, sağ duyulu ve gerçeklere dayalı bir duruş için başta ilçemizin belediye başkanı olmak üzere konuyla ilgilenen herkesten halkımıza doğruları iletmelerini istedi."

Haberde, Havuz'un taş ocağına ilişkin bazı belgelerle, iddiaların doğru olmadığına dair anlatımlarına yer verildi.

KARAGÖZ: YAVUZ HIRSIZ MİSALİ

 

MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Facebook hesabından Havuz'u eleştirdi. Karagöz şunları yazdı:

"Sizinle Cumhur İttifakı'na zarar vermemek için polemikten uzak kalmak istiyorum ancak üslubunuz ve verdiğiniz bilgiler yanlış ve taraflı. Bizler burada tarafımız belli, İkizdere’den tarafız, vatandaştan tarafız, coğrafyamızdan tarafız. Bizler daha ilk günden beri vatandaşımızın yanındaydık, dertlerini dinledik ulaşabildiğimiz yetkililere ulaşmaya çalışıyorduk. Sizler bir yerlerden emir almadan maalesef seçmeninize ihanet edip sahaya gelmediniz, gelemediniz.

Sahayı sizler boş bırakıp HDP & CHP'lilere bıraktınız kendi hatanızı şimdi bizlerin üzerinden yavuz hırsız misali bizlerden, özellikle şahsımdan çıkartmaya çalışıyorsunuz. Yanlış ve yalan beyanlar ile bir yerlere varılmaz. Bundan sonra gelişecek olaylar için ders olsun bu olay da algınızı yüksek tutup tarafınızı yanlış doğru sahada belirtirsiniz inşallah."

KÜLÜNK 'BIDEN'IN PLANI' DEMİŞTİ

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk de, doğa nöbeti tutan ve Cengiz İnşaat’a ait iş makinelerinin önünde duran köylülerin eyleminin HDP üzerinden ABD Başkanı Joe Biden tarafından yönlendirildiğini öne sürdü.

Twitter hesabı üzerinden "Biden’in Karadeniz Planını Deşifre Ediyoruz" başlığıyla bir dizi iddiada bulunan Külünk şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biden Türk siyasetini HDP üzerinden manipüle etmek istiyor. ABD sadece Suriye’de PKK-PYD’ye silah yığmıyor; aynı zamanda HDP’ye de bilgi, plan yığıyor…

Ayrıca bölgenin en önemli ticari yatırımlarından biri olan ve yeni ipekyolu kurgusunda stratejik bir önem taşıyan Rize-İyidere Lojistik Bölgesi çalışmasını aynı 3. Havalimanında olduğu ve diğer büyük stratejik projelerde olduğu gibi, sekteye uğratabilme kastıyla, çevrecilik konseptinde bir kalkışma organize etmenin kısık ateşte provası yapılmaktadır. Hatırlatmak isteriz ki kısık ateşte pişirilen ve içinde başta Biden-HDP iş birliği olan ve ülkenin geleceğine büyük katkısı olan hizmetlerin durdurulmasına yönelik hiçbir provakasyona müsaade etmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)