MHP'li eski vekilin kızı Merkez Bankası PPK üyeliğine atandı

Özel kararnameyle 2020 Mayıs'ında Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine getirilen eski MHP milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Elif Haykır Hobikoğlu, şimdi de Para Politikası Kurulu'na seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası (MB), banka meclisi üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu'nun Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olarak görev yapmak üzere seçildiğini duyurdu.

Merkez Bankası'ndan yapılan duyuruda, Hobikoğlu'nun 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak PPK toplantısına katılacağı ifade edildi.

YENİ ATANAN İSİMLER

Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından, Murat Çetinkaya da başkan yardımcılığı görevinden alınarak yerine Mustafa Duman getirilmişti. Öte yandan, MB Olağan Genel Kurulu'nda, PPK üyesi olarak da görev yapan banka meclisi üyesi Ömer Duman görevden alınmış, yerine Ertan Aydın seçilmişti.

Alınan kararlar sonucunda, Kavcıoğlu başkanlığındaki PPK, Abdullah Yavaş, Emrah Şener, Oğuzhan Özbaş, Uğur Namık Küçük, Mustafa Duman ve Elif Haykır Hobikoğlu isimlerinden oluştu.

 İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Hobikoğlu, 2019 yılında iktisat profesörü olarak atandı. Hobikoğlu, halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi İktisadı Anabilim Dalı'nda çalışırken, 18 Mayıs 2020'den itibaren de MB Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)