MHP’li Dilek’ten partizanlık tepkisi: Devlet böyle işlemez

AK Parti Elazığ Milletvekili Demirbağ’ın köy muhtarlarına yapmış olduğu ziyarette Elazığ İl Genel Sekreteri Yardımcısı Murat Okubay ve bazı birim müdürlerinin katılmasına MHP’li Dilek tepki gösterdi.

MHP'li Dilek AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın muhtarlar ve bürokratlarla çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın muhtarlar ve bürokratlarla çekilmiş olan fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan MHP Elazığ İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, fotoğraflarda Elazığ İl Özel idaresi Genel Sekter Yardımcısı Murat Okubay’ın ve bazı birim müdürlerinin de boy göstermesine, “Özel idarede genel sekreterden başka yetkili yok. Bazı birim müdürleri ve genel sekreter yardımcısı bakın nerelerde, ne işlerle uğraşıyorlar? Sayın valimizin bilgisi var mı acaba?” diyerek tepki gösterdi.

‘MESAİ SAATLERİ İÇİNDE SİYASETÇİLERLE GEZİYORLAR’

Konuyu mecliste de dile getiren MHP’li Dilek, “Bu hafta içinde il özel idaresinde görevli bazı birim müdürleri ve genel sekreter yardımcısı mesai saatleri içinde siyasetçilerle beraber köylerde toplantı yapıyor. Bu arkadaşların siyasi tercihlerine, siyasetçilerin peşinden gitmelerinden ben bir rahatsızlık duymuyorum. Bizi ilgilendiren durum şu, mesai saatleri içinde bu arkadaşların görevlerinin başında olması gerekirken siyasetçilerle beraber köy köy, belde belde, belediye belediye geziyorlar. Devlet böyle işlemez. Bunlar mesai saatleri içinde olduğu için haliyle idareyle işi olan vatandaşlar burada bekliyor perişan oluyor” diye konuştu.

‘TERCİHLERİNİ YAPSINLAR’

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a seslenen ve “Memurlar mesai saatleri içinde bu tür işlerde bulunmasınlar” diyen Dilek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir tek genel sekreter burada. Genel sekteri ise vilayette ya da başka bir kurumdan çağrıldığı zaman vatandaş geldiğinde bu kurumda bir muhatap bulamıyor. Yatırımcı daire müdürleri de bu siyasetçilerle gezdiği için sorun ve sıkıntılar oluyor. Buradan Sayın valime seslenmek istiyorum; bu tür konularda mesai saatleri içerisinde bu arkadaşlar dairede durmalı ya da tercihlerini yapmalılar. Ya devlet dairesinde görevlerini yapmalılar ya da siyasetçilerle beraber gidiyorlarsa ona göre bir tedbir, bir çare üretilmeliler. Bu husustaki hassasiyetimiz bellidir.”

Etiketler Elazığ Osman Dilek