MHP'li belediyeden 45 milyon liralık vazo projesi

Kütahya Belediyesi, turist çekeceği iddiasıyla kentin ortasına vazo şeklinde kule inşa etmeye hazırlanıyor. Kulenin maliyetinin ise 45 milyon lirayı bulacağı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize Belediyesi'nin tartışmalara neden olan 22 metrelik çay bardağının bir benzeri de Kütahya'da kent meydanındaki yerini alacak. MHP’li Kütahya Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Çiniciler Çarşısı’nın yanına inşa edeceği Vazo Kule projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 17 Mart’ta Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. Bakanlık ise 12 Nisan’da projeye ilişkin “ÇED gerekli değil” kararı verildiğini duyurdu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ÇED raporunda Vazo Kule'nin maliyeti 45 milyon TL olarak belirtildi. Raporda, projenin 13 bin 136 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edileceği ve kulenin ticari amaçla seyir terası, sosyal ve kültürel tesis olarak kullanılacağı da ifade edildi. Raporda, kulenin cazibe merkezi oluşturarak, diğer kentlerden de alışveriş için insanları çekeceği öne sürüldü.

 Belediye, kentin ortasına 70 metre yüksekliğinde inşa edileceği açıklanan Vazo Kule için inşaat başlamadan 2020 ve 2021 yılında da 620 bin 500 TL harcamıştı.