MHP’li belediye Alpaslan Türkeş Parkı arazisini sattı

Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük arazi, MHP'li Kastamonu Belediyesi tarafından 153 milyon 500 TL’ye satıldı.

Kastamonu Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kastamonu merkezde nadir yeşil alanlardan birisi olan ve Kastamonulular arasında Alpaslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük arazinin statüsü, AK Parti döneminde değiştirilerek konut ve ticari alana çevrildi.

MHP’li Kastamonu Belediyesi tarafından ise söz konusu arazi satışa çıkarıldı. 26 Nisan’da 100 milyon 350 bin liraya satılan arazinin ihalesi, gelen tepkiler üzerine iptal edildi. MHP’li belediye, 7 Haziran’da yeniden satışa çıkardığı Alpaslan Türkeş Botanik Parkı’nı bu kez 153 milyon 500 bin liraya sattı.

‘53 MİLYON 150 BİN LİRA BİRİLERİNİN CEBİNDE KALACAKTI’

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, ihalenin sonuçlanmasının ardından açıklama yaptı ve “Bu arsa üç otuz paraya satılacak yer değil” ifadelerini kullandı. Bu açıklamasının ardından Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından hedef alındığını söyleyen Erbilgin, “26 Nisan’da gerçekleştirilen ihale onaylanmış olsaydı, bugün Kastamonu Belediyesi’nin kasasına 53 milyon 150 bin lira daha az girmiş olacaktı ve bu miktar birilerinin cebinde kalacaktı” dedi.

CHP Kastamonu İl Başkanlığı’nın Kastamonuluların hakkını savunduğunu belirten CHP’li Erbilgin, “Kastamonu Belediyesi’nin 53 milyon 150 bin lirasının iç edilmesinin önüne geçilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Cumhur İttifakı’nın şehrimiz üzerindeki rant oyunlarının karşısında aynı kararlıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü biz Kastamonu’yu seviyoruz. Çünkü bizim meselemiz Kastamonu, bizim derdimiz Kastamonu” ifadelerini kullandı. (DUVAR)