MHP'li başkan ağabeyini yardımcısı yaptı

Rize'nin Çayeli ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, daha önce belediyeye müdür olarak atadığı ağabeyini, şimdi de vekaleten başkan yardımcısı olarak görevlendirdi.

İsmail Hakkı Çiftçi
Google Haberlere Abone ol

RİZE - Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, ağabeyini vekaleten belediye başkan yardımcılığına getirdi. Halil İbrahim Çiftçi, Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu olacak.

Başkan İsmail Hakkı Çiftçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde imar müdürü olarak görev yapan ve daha sonra emekli olan ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'ye geçen yıl da imar müdürlüğü görevini vermişti.

‘AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ AĞABEYİN GELSİN BURADA ÇALIŞSIN DEDİ’

Ağabeyini imar müdürü yapmasına gelen tepkiler üzerine Başkan Çiftçi, tecrübesinden ücretsiz faydalandıklarını açıklarak "AK Partili belediye meclis üyelerinin de bu konuda 'ağabeyin belediyeye yetkisi olmadan gelip dosyalara, şuna buna dokunacağına gelsin burada çalışsın. Burada resmi olarak çalışsın' talepleri olunca biz de işin açıkçası böyle bir tecrübesi olan kurumsal kimliği birinci derece memur olan kendi yakınımızı bir yakın olarak değil, teknik konuda uzman biri olarak Çayeli Belediyesi’nin imar servisinde müdür olarak görevlendirdik" diye konuşmuştu. (DUVAR)