MHP'den tepki: Tantan, tantana yapmış

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, MHP lideri Bahçeli'yi eleştiren eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'a "Tantan, tantana yapmış" diyerek tepki gösterdi.

Semih Yalçın, Devlet Bahçeli, İzzet Ulvi Yönter.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik "Siz insanlardan oy aldınız. Milleti tehdit edemezsiniz, size öyle bir yetki verilmedi" sözlerine tepki gösterdi: "Tantan, tantana yapmış! Genel Başkanımızın milleti tehdit ettiğini ispat etmezse haysiyetsizdir!" 

Yönter "Tantan kim oluyor da Genel Başkanımız’dan hesap sormaya kalkıyor? Milliyetçiliği ağzına alan adama bakın hele, ne fikri var ne de kirli ifadelerini teyit edecek itibarlı bir mazisi..." ifadelerini kullandı. 

Saadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasının ardından Yeniçağ TV'de yaptığı değerlendirmede "Türkiye bir hukuk devletiyse, hukuk devletinin temel altyapısına dönmek mecburiyeti var. Bunu niçin sağlamıyorsun, niçin bu milletten esirgiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, dini kullana kullana geldiğiniz noktada, hala dinin, inanç değerlerinin içini ne kadar çökettiğinizin farkına varın. Ve bu milletin, özellikle cumhuriyetle biraber özgürleşmiş olan inanç kimliğinin bugün gelinen noktada, tutsak edildiğini görün. Ve hangi dinden ve mezhepten olursa olsun, 'İlla benim kabul ettiğim anlayışa geleceksin' diye tehdit etmekten vazgeçin" demişti.

Tantan MHP lideri Bahçeli'ye yönelik olarak da "Bu sözüm Sayın Bahçeli'ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi. Çıkın, geçmişten bugüne kadar ki, söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğin içini boşaltamazsınız, böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil" ifadesini kullanmıştı.