MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp beraat etti: Bu hukuksuz karara itiraz edeceğiz

Çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanan ve görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp beraat etti. Ailenin avukatı Metin Arkaş, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın feshedilmesinden bir gün sonra gözaltına alınarak 'çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar' suçundan tutuklanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp yargılandığı davadan beraat etti.

‘MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN DİNLENMELİ’ 

Duruşmada savunma yapan ailenin avukatı Metin Arkaş, “MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları fesihten bir hafta önce araştırma yapıldığını ve il başkanlığını bunun üzerine fesih ettiklerini belirtmiştir. Semih Yalçın'ın tanık olarak dinlenilmesi gerekir. Çünkü teşkilattan kendisine bilgi verilmiştir. Aksi düşünce olmadığı takdirde Semih Yalçın'ın tanık dinlenilmesini talep ediyoruz” dedi.

‘CİHAN KAYALP’İN ABLASI AİLENİN KAPISINA GİTTİ’

Avukat Arkaş, tanıkların beyanlarının karşılaştıkları baskılar nedeniyle mahkemede değiştiğini belirtti. Aileye de baskı yapıldığını açıklayan Arkaş, şunları söyledi:

“Mağdur ve ailesi üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldı. Sanığın ablası mağdur ailenin evinin önüne gitmiş. Mağdurun annesinin çalıştığı fabrikaya dahi gidilip görüşmek istendi. Taciz edercesine araçla etraflarında dolaşıldı. Sanığın tahliyesine karar verilmesi mağdur ve ailesinin hayatını tehlikeye sokacak. Sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz.”

‘ÇOCUK MUAMELESİ YAPMAK DOĞRU DEĞİL’

Sanık Cihan Kayaalp, “Günde 500-1000 kişi arasında insanla görüşüyoruz. Mağdur şu an dahi huzura getirilse simasını hatırlamayabilirim. Bu şahıs 3 ay sonra 18 yaşına girecek, çocuk muamelesi yapmak doğru olmaz. Mağdurun beyan ettiği kelimeleri 20 yıllık evli çiftler dahi birbirlerine söylememektedirler. Mağdur sürekli gitmek istediğini söylüyor. Ayrıca rahatsız olduğunu ve 45 dakika sonra gitmek istediğini söylüyor. Ancak mantıken düşününce neden rahatsız olduğu yerden 45 dakika sonra gitmek istediğini söylesin. Hemen oradan ayrılmak istemesi gerekir” diye konuştu.

‘SÜLEYMAN SOYLU ETKİSİ…’

Kayaalp, “Küçük bir grup, örgütün son kalan kırıntıları şahsımı itibarsızlaştırmak için bu girişimde bulundu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Diyarbakır'a geldi ve buradaki yemekte salon sonunda olmam nedeniyle yanıma kadar gelip beni alnımdan öptü. Bunun da olayda etkisi vardır” ifadelerini kullandı.

"MHP tarihine geçmiş bir il başkanı" olduğunu söyleyen Kayaalp, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin tarihe geçmiş bir il başkanıyım. Bakınca o görüldüğü için adil bakamamaktadırlar. En çok haber konusu olmuş il başkanı benim. Meclis kürsüsünden dahi tehdit edilmiş bir insanım. En son olarak elini kolunu sallayarak gezemeyeceksin dediler ve dediklerini şu an yaşıyorum" dedi.

‘500 BİN LİRA İSTEDİLER’

Sanık Cihan Kayaalp’in avukatı Nurhat Demir, ailenin kendilerinden para istediğini ileri sürerek mahkemede şunları söyledi:

“Çocuk ile parkta yan masada oturduk. Ben talebini sordum. Bana yurt dışında okumak istediğini ancak maddi gücünün yetmediğini, 4 yıllık okul ücreti olduğunu bunun da 350 bin TL'ye tekabül ettiğini söyledi. Daha sonra annesi ile oturduk. Bu defa bize 500 bin TL talepleri olduğunu ve numaralarının bende olduğunu kendilerini arayabileceğimi söylediler.”

‘ANNEYE BASKILAR KURULDU’

Ailenin avukatı Metin Arkaş, ailenin para istediğine yönelik iddiayı reddetti. Arkaş, “Sanığın ablası gece mağdur ailenin evinin önüne gidip derdiniz nedir demiştir. Buna ilişkin beyanda bulunduk. Mağdurun annesinin böyle bir talebi olsaydı olay büyümeden talebini dile getirirdi. Ancak mağdurun annesine ulaşıldı ve şikayetten vazgeçmesi için baskılar kuruldu. Ancak annesi şikayetten vazgeçmemiştir. Müvekkilin böyle bir beklentisi olduğuna dair de bir emare yoktur. Sanık mağdurun huzura getirilmesi durumunda tanıyamayacağını bile söylemiştir. Ancak sanık müdafi ise müvekkili tarafından mağdurun maddi ihtiyaçlarının birçok kez karşılandığı dile getirdi” ifadelerini kullandı.

SAVCI, MÜTALAASINI SUNDU: TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETSİN

Savcı, Cihan Kayaalp’ın “suçun vasıf ve mahiyeti, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunması, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini” talep etti.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ, SEMİH YALÇIN’IN DİNLENMESİNİ REDDETTİ

Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. 

Mahkeme, savcının talebine karşı, “Her ne kadar sanık Cihan Kayaalp hakkında üzerine atılı mağdur çocuğa yönelik ‘Çocukların cinsel istismarı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Cinsel taciz’ suçlarını işlediği iddiasıyla cezalandırılması istemiyle mahkememize hitaben kamu davası açılmış ise de; dosya kapsamı ve mevcut delil durumu gözetilerek sanığın üzerine atılı suçları işlediğine ve bu suretle cezalandırılmasına karar verilmesine yeter nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden atılı suçlardan beraatine, sanık hakkında kurulan hükmün niteliği ve tutuklamanın bir tedbir oluşu dikkate alınarak üzerlerine atılı ‘Çocukların cinsel istismarı’ suçu yönünden tahliyesine” kararını verdi.

‘DELİL ARAŞTIRMASI YAPILMADI’

Açıklama yapan ailenin avukatı Metin Arkaş, kararın hukuksuz olduğunu belirterek, “Karar itiraz edeceğiz. Tamamen hukuksuz bir karar. Hiçbir delil araştırması yapılmadı. Keşke yargı her zaman böyle hızlı olsa. Dosyayı bir üst mahkemeye taşıyarak itiraz edeceğiz” diye konuştu.