MGM'yi 8,45 milyar dolara satın alan Amazon'a rekabet soruşturması

Amerika’nın Federal Ticaret Komisyonu, Amazon-MGM ortaklığını incelemeye aldı. Soruşturma, MGM’nin Amazon’a illegal yoldan rekabet avantajları sağlayıp sağlamadığına odaklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon geçtiğimiz ay, film ve TV programları üretimi ve dağıtımında faaliyet gösteren medya şirketi Metro Goldwyn Mayer'i (MGM) 8,45 milyar dolar karşılığında satın aldı. Satın alma anlaşması ile Amazon’un dijital yayın platformu Prime Video içeriklerinin artması hedefleniyordu. Ancak bilgilere göre Amazon ve MGM'ye, platformlarında uyguladıkları rekabet ilkelerinin gözden geçirilmesi üzere soruşturma açıldı.

Web Tekno'nun haberine göre, Amerika’nın Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC), Amazon-MGM ortaklığını incelemeye aldığı açıklandı. Soruşturma, MGM’nin Amazon’a illegal yoldan rekabet avantajları sağlayıp sağlamadığına odaklanacak. Ortaklığı incelemeye alan soruşturmaya ek olarak Amazon’un e-ticaret platformu için de ayrı bir çalışma yürütülüyor. Sadece Amazon’a odaklanan incelemede, şirketin kendi ürünlerini, kendi platformunda illegal şekilde diğerlerinden öne çıkararak ve işletmeleri Amazon reklam servisleri almaya zorlayarak rekabet yasalarına aykırı davranışlar sergileyip sergilemediğine bakılacak.

FTC’nin Amazon’un büyük çaplı satın alımını onaylamama hakkı bulunuyor. Ancak onaylanmamanın yanı sıra şirketlere şartlar sunulması ve normalde hemen gerçekleşebilecek olan bir satın alımın, aylar, hatta bazen 1 yıldan fazla sürebilmesi gibi ihtimaller de yer alıyor.

Soruşturmayla ilgili Amazon ve MGM tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.