MGK: Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyecek

MGK toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyecek, bunun için gereken her adım kararlılıkla atılacak" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

3 saat 10 dakika süren toplantının ardından yayınlanan bildiride, "Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında, azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Harekatların uluslararası hukuka uygun olduğu belirtilen bildiride, "Teröre karşı verdikleri kahramanca mücadelede milli ve milletler arası hukuk ile insan hakları ve kamu vicdanına mutlak bir bağlılıkla hareket etmeyi ilke olarak benimseyen güvenlik kuvvetlerimizin, ağır darbe alan bölücü terör örgütlerine nefes aldırmak maksadıyla yalan ve iftiraya başvuran çevrelerce hedef alınmasına hiçbir suretle müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizilmiştir" denildi.

Yunanistan'la Ege Denizi'nde yaşanan gerilime de değinilen bildiride, "Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan'dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimiz vurgulanmıştır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)