Mevlüt Çavuşoğlu 'dörtlü zirve' için Moskova'ya gidiyor

Dışişleri Bakanlığı, 10 Mayıs'ta Moskova'da yapılacak Suriye konulu dörtlü zirvede 'Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulacağını' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında 10 Mayıs Çarşamba günü Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak Suriye konulu dışişleri bakanları toplantısı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Rusya Federasyonu, İran ve Suriye Dışişleri Bakanlarının katılımıyla 10 Mayıs’ta Moskova’da düzenlenecek dörtlü toplantıya katılmak üzere 9-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu’nu ziyaret edeceği' bilgisi paylaşıldı.

'İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK'

Toplantı kapsamında Çavuşoğlu'nun ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin de öngörüldüğünü aktaran Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin açıklamasında, "Söz konusu toplantıda, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulması, terörle mücadele, siyasi süreç, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri de dahil olmak üzere insani konuların ele alınması planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

'AMACIMIZ, SURİYELİLERİN GÜVENLİ ŞEKİLDE DÖNMESİNİN SAĞLANMASI'

Moskova'da yapılacak Suriye konulu dörtlü toplantı hakkında açıklama yapan Çavuşoğlu da "Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanları toplantısını gerçekleştireceğiz. Amacımız, Suriye'de kalıcı bir istikrar ve barış, Suriye'yi bölmek isteyen ve bize tehdit oluşturan PKK/YPG terör örgütüyle mücadelede iş birliği ve Suriyelilerin Suriye'ye güvenli şekilde dönmesinin sağlanması. İnşallah yarınki toplantımız da hayırlara vesile olur" dedi. (DIŞ HABERLER)