Metropoll araştırması: AK Parti'nin yüzde 61'i, MHP'nin yüzde 72'si bürokratlara birden fazla maaş verilmesine karşı

Metropoll, son yaptığı araştırmanın bürokrat maaşlarıyla ilgili kısmını yayınladı. Türkiye'nin yüzde 71'i bürokratlara çeşitli kurumlar aracılığıyla birden fazla maaş ödenmesine karşı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metropoll Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı Nisan anketinden bürokratların maaşları verisini açıkladı.  AK Partili bürokratların birden fazla kurumdan yüksek maaş almalarıyla ilgili sorulan soruda tüm partilerin seçmenleri birden fazla maaşa karşı çıktı. 

Ankete göre AKP'li seçmenlerin yüzde 61'i de bürokrat ve danışmanların birden fazla maaş almasına karşı çıktı. Tüm seçmenlerde ise oran yüzde 71 olarak açıklandı. Birden fazla maaşı onaylayanların oranı ise sadece yüzde 15'de kaldı.

Şirketin CEO’su Özer Sencar "İşsizliğin ve fakirliğin bu kadar yaygın olduğu bir ortamda…” notuyla sosyal medya hesabından paylaştığı veriler şöyle:

AKP... Yüzde 61,3

CHP... Yüzde 89

HDP... Yüzde 85,5

MHP... Yüzde 72,6

İYİ Parti... Yüzde 85,1

24 HAZİRAN BAZ ALINDI

24 Haziran Genel Seçimleri'ne göre hesaplanan ankette, AK Partili seçmenin sadece yüzde 19,8’inin, MHP’li seçmenin de yüzde 17,7’sinin birden fazla maaşı onayladığı belirlendi. (HABER MERKEZİ)