Metrodaki ırkçı saldırı sosyal medyada gündem oldu

İstanbul'da metro hattında bir kişi, siyah erkeğe yanında eşi ve küçük çocuğu varken ırkçı hakaretlerde bulundu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından saldırgan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metrosunun Haliç durağında siyah bir aile ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Sosyal medyada "İstanbul Duysun" adlı hesaptan paylaşılan ve gündem olan videoya göre, Metroda yolculuk eden bir kişi, yanında oturan siyah erkeğe hakaret etti. Hem Türkçe hem de İngilizce hakaretler eden kişi, "Afrika'ya dönün, gidin buradan" diye bağırdı. Siyah erkeğin yanında eşi ve küçük çocuğu olmasına aldırış etmeyen şahıs ırkçı saldırılarını sürdürdü.

METRODAKİLERİN GÜLMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Metrodaki ırkçı saldırıyı görüntüleyen yolcular yaşananlara gülerek tepki verdi. Yolculuk boyunca durmadan hakaret eden kişi ise Haliç durağında metrodan inerek bölgeden uzaklaştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ırkçı saldırının sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis ekipleri saldırganın kimliğini belirledi ve Fatih ilçesinde çalışma başlattı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "ayrımcılık" ve "tehdit" suçlarından gözaltına alınan O.O.K., işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. (HABER MERKEZİ)