Metin Özkan, bir kadının çantasından para çaldığı iddiasını reddetti: Saçma sapan montaj, iftira bir haber

Gazeteci Metin Özkan, bir kadının çantasından 700 dolar çaldığı iddiasını reddetti. Avukatlarının yasal işlem başlattığını söyleyen Özkan, "Saçma sapan montaj, iftira bir haber" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Metin Özkan’ın, Aralık 2021’de, İstanbul'daki Masterchef restoranında 10 civarında kişinin bulunduğu grubun içerisindeki Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para aldığı iddia edildi. 

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Özkan’la aynı masada oturan Enginler, restoranın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıyor. Özkan'ın, Ufuk Enginler arkasını dönüp gidince çantadan paraları alıp cebine koyduğu, aldığı paranın ise 700 dolar olduğu iddia edildi.

Parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler'in restoranın kameralarının kontrol edilmesini isteyince olayın farkına vardığı ileri sürüldü.

Kamera kayıtlarının incelendiğini öğrenen Özkan, iddiaya göre Enginler’e parasını yolluyor ama Enginler parayı geri almıyor. Metin Özkan’ın bunun üzerine daha büyük bir para teklifinde bulunduğu ve Enginler’in bu teklifi de kabul etmeyince tehdide varan sözlere maruz kaldığı öne sürüldü.

'AVUKATLARIM GEREKLİ İŞLEMLERE BAŞLADI'

Tele 1 kanalından Esma Yapıcı'ya açıklama yapan Metin Özkan, iddiaları reddetti. 

Avukatlarının yasal işlem başlattığını dile getiren Özkan, "Saçma sapan montaj, iftira bir haber. Metin Özkan’ı böyle mi susturacaklar? Avukatlarımız gerekli işlemlere başladılar. Montaj bir görüntü üzerinden ne olabilir ya? Kolay mı o kadar insan harcamak? Avukatlarım konuyla ilgileniyor" diye konuştu.

'GÖRÜNTÜLER ALDIĞIM TEHDİTLERİN NETİCESİDİR'

İddialarla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Metin Özkan, "Dün olduğu gibi bugün de devletime düşman bazı kirli eller tarafından oluşturulmuş ve kurgulanmış görüntüler siz değerli kamuoyuna sunuldu. Öncelikle bilmenizi isterim ki olayda görüntülerde bütünü ile yalandır" dedi.

Tehditler aldığını belirten Özkan, "Nitekim gerek yurt içi, gerekse yurt dışından Emniyet Müdürlüğüne de vermiş olduğum telefon numaraları ve fake hesaplar üzerinden itibar suikastına uğrayacağım yönünde uzun zamandır tehditler almaktayım. Bugün bazı isimsiz sosyal medya hesapları vasıtası ile medyaya servis edilmiş olan hakkımdaki gerçek dışı görüntüler de aldığım tehditlerin neticesidir" ifadelerini kullandı.

"Özellikle kirli amaçlar için tarafımın odak olarak seçildiği bu görüntülerin ne amaçla yapıldığı izlendiği vakit failleri de bulunacaktır" diyen Özkan şöyle devam etti:

"Faili belli olan suçun sorumluları kurgulanmış görüntüleri servis eden, yorumlayan ve paylaşanlardır. Tüm sorumlular hakkında yasal süreçleri sonuna kadar takip edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım." (HABER MERKEZİ)