Metin Feyzioğlu: Erdoğan bana birkaç kez takıldı

TBB Başkanı Feyzioğlu, 2014'te Erdoğan'la yaşadığı tartışmaya ilişkin yeni bir açıklama yaparak, "Evet değiştim, çok şükür değiştim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ben devletimle kavga etmem, devleti yönetenlerle de köprüleri atacak şekilde bir diyaloğa girmemek gerektiğini düşünürüm" dedi. 

'BİR YANLIŞ ANLAMA OLDU'

Hürriyet gazetesinde Oya Armutçu'nun sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine tepki göstermesine ilişkin olarak, "Bir yanlış anlama olduğunu düşündüm. Hâlâ da öyle düşünüyorum. Bir yanlış anlama olmalıydı, başka bir şey değil. Ben kriz anlarında çok soğukkanlı olurum. Bütün krizleri çok soğukkanlı yönetirim. İstemeden öfkelendiğim çok nadirdir. İzin vermezsem öfkelenmem"  ifadesini kullandı. 

Bu olaydan sonra Erdoğan'la görüştüğünü belirten Feyzioğlu, "Görüşüyoruz da. O olaydan sonra Türkiye bir darbe yaşadı" dedi ve Erdoğan'ın Danıştay törenindeki olay nedeniyle kendisine 'birkaç kere takıldığını' söyledi. Feyzioğlu şöyle konuştu: "Ben devletimle kavga etmem. Devleti yönetenlerle de köprüleri atacak şekilde bir diyaloğa girmemek gerektiğini düşünürüm. Son derece memnunum bunu sükunetle atlatabildiğimize. Herkes birbirine adım attı. Bu adımların atılması da ülke menfaatine ve meslek menfaatine oldu" diye konuştu. 

TBB Başkanı bir 'değişim' yaşadığını da söyleyerek, "Bana diyorlar ki, ‘Sen değiştin’. Evet ben değiştim, tabii değiştim. Çok şükür değiştim. Benim sabahımla akşamım aynıysa, sabahtan akşama kadar geçen vaktimi ziyan etmişimdir. Tabii ki değişeceğiz, her gün bir şey öğreneceğiz, yanlışımız varsa düzelteceğiz" dedi. (Kaynak)

Ne olmuştu?

Metin Feyzioğlu'nun Gezi eylemlerinde öldürülen gençleri de andığı Danıştay’ın 2014'teki 146. kuruluş yıldönümü konuşmasını dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölmüştü. Feyzioğlu'nun, ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sorması üzerine Başbakanı Erdoğan da, ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' yanıtını verdi. Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı" yanıtını vermişti. Erdoğan'ı dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sakinleştirmeye çalışmıştı. Bu tartışmanın ardından adli yıl açılış töreni yasayla kaldırılmıştı.