Meteoroloji'den yağış uyarısı

Marmara'nın batısı, İzmir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Marmara'nın batısında akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış öngörülüyor. Ayrıca İzmir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yarın için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Uyarıya göre, bu akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Edremit Körfezi ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney, Tekirdağ'ın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

 

Gece saatlerinden sonra Ege'nin kıyı kesimlerinde başlayacak gök gürültülü sağanağın, yarın öğle saatlerinde etkisini artırarak İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), İzmir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-110 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)