Meteorolojiden 10 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Osmaniye, Hatay, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan'da sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre bugün Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

İstanbul, Kocaeli, Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, iç kesimlerde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini aktardı. (HABER MERKEZİ)