Meteoroloji'den kar yağmur, rüzgar ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre hava sıcaklığı düşecek. Bazı bölgelere yoğun kar, kuvvetli yağmur ile kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin genelinde çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu, Elazığ ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışlı, diğer yerlerde parçalı ve az bulutlu hava tahmin ediyor.

Yapılan son değerlendirmeye göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı Ege ve Marmara'da 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde ise hissedilir derecede (5 ila 12 derece) azalacak.

KAR, YAĞMUR, RÜZGAR VE ÇIĞ UYARISI

Kar yağışlarının görüleceği Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Siirt ve Şırnak çevrelerindeki kuvvetli yağmur için ise sel, su baskını ve ulaşımda aksama yaşanabileceği ifade edildi. 

Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, direk devrilmesi gibi olaylara karşı tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı çığ uyarısı geldi. (HABER MERKEZİ)