Meteoroloji'den buzlanma ve çığ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için buzlanma ve çığ uyarısında bulundu.
DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı uyardı. Müdürlük, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı bilgisini paylaştı.
Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği belirtildi.
Gece ve sabah saatlerinde özellikle kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiği uyarısı yapıldı. Buzlanma nedeniyle yaşanabiliecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'ne göre de, Marmara'daki sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı bölgede rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğleden sonra zaman zaman kuvvetli eseceği öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)
🗓21 Ocak 2021 (Perşembe)
— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) January 21, 2021
❄️Buzlanma ve Don Olayına Dikkat!
⚠️Çığ Tehlikesine Dikkat!
🌡️ Hava sıcaklığı: Kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. pic.twitter.com/pAPXrxvtQk