Meteoroloji'den 8 kent için 'sarı' kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, dün İstanbul'un kuzeyini vuran kuvvetli sağanak yağışın Marmara geneli ile Batı Karadeniz'de devam edeceği uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Yakası'nın kuzey bölgelerinde sel ve su baskınlarına neden olan sağanak yağış, bugün Marmara'nın geneli ile Batı Karadeniz'de etkisini sürdürecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan 'sarı' kodlu uyarıya göre yağış bugün (cuma) akşam saatlerine kadar devam edecek.

MGM'den yapılan uyarı şöyle: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesinde halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçeleri ile İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya ve Düzce çevreleri ile Zonguldak’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." (HABER MERKEZİ)