Meteoroloji'den 24 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye geneli serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji'den 24 il için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah saatlerinde de etkili oldu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Artvin, Bursa, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, K.Maraş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yayınladı.
Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. 

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Yağışların Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana, Osmaniye, Kırklareli, Tokat, Yozgat, Kayseri, Hatay ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Marmara, Kuzey Ege ve orta Karadeniz çevrelerinde kuvvetli poyraz etkili olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyretmesi tahmin ediliyor.

OSMANİYE VE NEVŞEHİR'DE SEL

Osmaniye'de ev ve iş yerlerini su bastı, suyla dolan cadde ve sokaklarda birçok araç mahsur kaldı.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde meydana gelen selde 4 evin bahçe duvarı yıkıldı. Kaya parçalarının düştüğü yolda biriken su, ulaşımı aksattı

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Hava durumunun tehlikeli olduğunu belirtir. Tahmin edilen meteorolojik olay sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. (HABER MERKEZİ)