Meteoroloji'den 17 il için 'sarı ve turuncu kod'lu uyarı

Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli fırtınanın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji bugün 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, batı bölgelerde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden bu geceden itibaren yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den gelen uyarı kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekildiği bildirildi.

Ege’nin kuzey kıyılarında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın batısında kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli  olması bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” anlamına geliyor.

Turuncu kod da, "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" anlamına geliyor. (HABER MERKEZİ)