Meteoroloji'den 10 il için sağanak yağış uyarısı

Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Düzce'de sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Gümüşhane ile Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında öğle saatlerinden sonra kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

10 il için ise sarı kodlu uyarı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Düzce'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bursa'nın güneyi, Balıkesir'in güney ve doğusu ile Bilecik çevrelerinde, gece saatlerinde Kocaeli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ile Kıyı Ege'nin kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar'ın kuzeyi ve Kütahya'da beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Göller Yöresi ve Orta Torosların yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin, yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Düzce çevrelerinin aralıklı, akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın ve Sinop'un batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, iç kesimlerde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Gümüşhane ile Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars ile Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)