Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yağışlar; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

EGE VE BATI AKDENİZ'DE KUVVETLİ RÜZGAR 

Rüzgarın; Ege Bölgesi’nin güneyi (Muğla, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Konya ve Karaman çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SICAKLIK BATI BÖLGELERDE AZALACAK

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. doğu bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)