Mete Gazoz Reuters'a konuştu: Bu madalyanın yüzde 80'ini gülümsememe borçluyum

Olimpiyatlarda altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, en önemli taktiğinin mutlu olmak olduğunu söyledi. Gazoz, "Bu madalyanın yüzde 80'ini gülümsememe borçluyum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32'inci Yaz Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireyselde altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, Reuters ajansına konuştu. Gazoz 'taktiğinin' mutlu olmak olduğunu söylerken, Reuters ajansı da 'Gazoz'un en büyük silahının parlayan gülümsemesi olduğunu' belirtti.

22 yaşındaki sporcu Reuters ile söyleşisinde, "Olimpiyat finalinde olduğunuzu, yayınızı gerdiğinizi ve arkanızdaki birinin ağzı kulaklarına vararak güldüğünü düşünün. Bu madalyanın yüzde 80'ini gülümsememe borçluyum" dedi. "Bu seviyede teknik beceriler açısından okçular arasında neredeyse hiçbir fark yoktur" diyen Gazoz, "Her şey zihinsel mukavemete ve üstünlüğe bağlı" ifadelerini kullandı.

Gazoz, "Bütün atletler farklı teknikler kullanır. Bazıları bağırır, bazıları izin verilen sürenin sonuna kadar bekleyip rakiplerini diken üstünde tutmayı sever. Benim taktiğim mutlu olmak, ne kadar rahat olduğumu göstermek" dedi. Gazoz, madalya kazandığı anlardaki ruh halini de şu sözlerle ve gülümseyerek anlattı: "Rakibimin arkasında sıramın gelmesini bekliyordum ve o kadar mutluydum ki. Altın madalyanın geldiğini biliyordum ve bunu saklayamıyordum."

Gazoz, normalde sinirleri gergin bir insan olabildiğini de söyleyerek, "(Ama) elimde yay varken değil. Burası benim hayattaki mutlu yerim. En güvende hissettiğim yer" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)