Meslek örgütlerinden ortak mücadele kararı

TTB, iktidarın meslek örgütlerine dönük adımının ardından dört meslek örgütünün bir araya gelerek ortak mücadele kararı aldığını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla toplantı yaparak meslek örgütlerine yönelik iktidarın adımlarını değerlendirdi.

Toplantıya ilişkin TTB’den yapılan açıklamada, “Görüşmede meslek örgütlerine yapılan baskılar değerlendirilerek, TTB’ye ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya dönük saldırıların antidemokratik bir uygulama olduğu vurgulandı. Görüşmede ayrıca saldırıların sadece TTB’yi hedeflemediği ve bununla sınırlı kalmayacağı, diğer emek-meslek ve demokratik kitle örgütlerine de yöneleceği belirtilirken; baskı ve yıldırma politikalarına karşı ortak mücadelenin öneminin altı çizildi” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, kimyasal silah iddialarının araştırılması talebini ifade etmesinin ardından iktidar kanadının hedefi haline gelmiş ve tutuklanmıştı. Fincancı gözaltındayken açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TTB ve TMMOB ile ilgili hazırlık yapıldığını açıklamıştı. (DUVAR)