Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırı: 2'si ağır 30 yaralı

İsrail polisinin bugün Mescid-i Aksa'da Filistinlilere ses bombası ve plastik mermilerle müdahalesi sonucu 30 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda, İsrail polisi ile Filistinliler arasında bugün çıkan çatışmada en az 30 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı yetkilileri, durumu ağır olan iki kişi dahil toplam 14 Filistinlinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada ise müdahalenin yüzlerce kişinin taş ve havai fişek atmasıyla ve Yahudilerin ibadet ettiği Ağlama Duvarı'na yaklaşmasıyla başladığı belirtildi.

PLASTİK MERMİ VE SES BOMBASI ATILDI 

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, İsrail polisinin sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya girip plastik mermi ve ses bombası ile 200 kişilik Filistinli gruba müdahale ettiğini söyledi. Polisin ayrıca alanda çekim yapan gazetecilere karşı da yakın mesafeden plastik mermi kullandığı belirtildi.

Filistinli Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail polisinin Batı Şeria baskınlarında Mart ayından beri en az 29 Filistinliyi öldürdüğü söylendi. (DIŞ HABERLER)