Mersin'de Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu açıklamasına polis engeli

Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yapacağı suç duyurusu öncesinde açıklama yapmak isteyen Mersinli aktivist ve şair Oktay Avcu’ya polis engel oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin’de yaptığı tek kişilik eylemlerle tanınan aktivist ve şair Oktay Avcu, Sedat Peker’in iddiaları üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Mersin Adliyesi önüne geldi.

Avcu, suç duyurusu dilekçesini sivil polislere ve gazetecilere dağıttı. Bu sırada, kısa bir açıklama yapacağını ve savcıya vereceği metni basın mensuplarına okuyacağını söyledi.

'ADLİYE ÖNÜ, AÇIKLAMA YERİ DEĞİL'

Adliye önündeki sivil polisler, Avcu’nun açıklama yapmasına izin vermedi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekibi, adliye girişinin basın açıklaması yapılacak yerler arasında olmadığını belirtti.

Polis kontrolünde adliye binasına giren Avcu, İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.


'SUÇU VE SUÇLUYU KORUMAK' İDDİASI

Avcu’nun suç duyurusundaki ifadeler şöyle:

“İnternet link ve sitelerinde yayınlanan Sedat Peker isimli suç örgütü liderinin itirafları ve söylemleri doğrultusunda mevcut Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, suçu ve suçluyu korumak, gizlemek, yardım ve yataklık yapmak, delilleri yok etmek, uyarmak ve yol göstermek, makamı yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle işlenen suçlar ve bakana yakışmayan davranışlar kapsamında cezalandırılmasını, görevden alınmasını araştırılmasını ve incelenmesini ve gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarım.” (ANKA)