Mersin'de son 20 ayda denizi kirleten 25 gemiye 42 milyon lira ceza

Mersin Büyükşehir Belediyesi, denizi kirlettikleri tespit edilen 25 gemiye 1 Nisan 2019'dan beri 42 milyon lirayı aşkın ceza kesti. Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu sabah gerçekleştirilen denetimlere katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi, son 20 ayda 25 gemiye denizi kirlettikleri gerekçesiyle 42 milyon 972 bin lira ceza kesti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda denetim yaptı. Denetimlere Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Seçer drone uçurarak denetimlere yardım etti. 

Seçer, drone yardımıyla yapılan denetimlere ilişkin şöyle konuştu:

“Bu derece donanımlı bir Drone’u ilk kez uçurma fırsatım oldu. Belli bir müddet kumandayı ben de teslim aldım. Bizlere önemli katkılar sağlayacak. Verdiğimiz bedeli kat kat bize geri ödeyecek bir alet bu. Biliyorsunuz belirli koordinatlarda, sahilde kirlenmelerle ilgili denetimin kontrolünü belediyemiz yapıyor. Özellikle gemilerin bıraktığı deniz kirliliğine sebebiyet verebilecek her türlü atığın denetimi ve bu konuda yasaların dışında hareket eden deniz araçlarına ceza uygulanması Büyükşehir’in de görev alanlarında olan bir konu.” 

Mersin'in denize 321 kilometrelik kıyı şeridi bulunuyor. (AA)