Mersin'de polisevine saldırı: 1 polis vefat etti, 1 polis yaralı

Mersin Mezitli'deki Tece Polisevi'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Soylu: Saldırıyı iki kadın terörist gerçekleştirdi. Bir polis arkadaşımız şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yaklaşan bir araçtan inen kişiler, buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi, çatışma çıktı.

AA'nın haberine göre saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

Bu sırada şüphelilerin aracında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

DHA'nın haberine göre ise saldırganlar ilk olarak bomba kullandı. Patlama sesinin ardından kısa süreli silah sesleri yükseldi.

Saldırının canlı bombayla düzenlendiği de öne sürüldü.

İÇİŞLERİ: BOMBA DÜZENEĞİ KONTROLLÜ OLARAK PATLATILDI, 1 KİŞİ GÖZALTINDA 

Saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, saldırının ardından çıkan çatışmada 2 polisin yaralandığı belirtildi. 
Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneğinin de kontrollü bir şekilde patlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanlığı, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını duyurdu.

Bakanlık, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

ADALET BAKANI BOZDAĞ: BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adlî soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır" ifadelerini kullandı. 

SOYLU: BİR POLİS ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından Mersin'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polisevi önünde yaptığı açıklamada "1 polis arkadaşımız şehit oldu, 1 polis arkadaşımız yaralı" dedi. Soylu "Yaralanan 2 kadın terörist kendini patlattı. Saldırıda bir polisimiz şehit oldu. Bir tespit belli, ikisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör örgütü de belli, hangi terör örgütü olduğu" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)