Mersin'de orman yangını ikinci gününde kontrol altına alındı

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve gece Silifke ilçesine sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde dün saat 07.00 sıralarında başlayan orman yangını, günün havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada, "Orman yangını kontrol altına alınmıştır. Toplam 11 uçak, 29 helikopter ile 138 arazöz, bunların bir kısmı AFAD başta olmak üzere, orman teşkilatımız dışındaki diğer kamu kurumlarından gelen araçlarla birlikte iş makineleriyle yangına müdahale edilmiştir. 850'nin üzerinde yangın söndürmede personel bu saat itibarıyla yangın söndürme çalışmalarında aktif olarak bulunmuşlardır" diye konuştu.

‘YANAN HERHANGİ BİR EV YOK’

Tiryaki, "Yangın bölgesinde çok sayıda yerleşim yeri, köy, mahalle bulunmaktadır. Çok şükür bu mahallelere yangın sirayet etmemiştir. Yanan herhangi bir ev yoktur. Metruk bir bina yangında hasar görmüştür. Çok şükür insan can kaybımız yoktur" dedi.

'1500 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ'

Tiryaki, hasar tespitine, söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlanacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu anda yangın bölgesinde hem tarım arazileri hem de yangının ulaşmadığı ekiplerimiz tarafından korunan köylerin de olduğunu düşünürsek kesin yanan miktarı tam söndürme çalışmalarının nihayetinde bildireceğiz. Yaklaşık 1500 hektar alanın bu yangında zarar gördüğünü söyleyebiliriz. Zaman zaman rüzgar şiddeti 50 kilometreden 60, 70 kilometrelere kadar çıkmıştı. Şu anda da şiddetli bir rüzgarla mücadele edilmektedir."

BAKAN KOCA: 25 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ, BİRİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilenmiştir. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyidir" dedi. (HABER MERKEZİ)