Mersin'de kadınlara motosikletten cisim fırlatanlar tutuklandı: 'Challenge' yapmışlar

Mersin'de motosikletli iki kişi, kaldırımda yürüyen üç kadının üstüne bir cisim fırlattı. Hatice Aslan'ın gözünden yaralanmasına sebep olan kişiler, gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklandı.

Motosikletten bir cismin üç kadına doğru fırlatıldığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

İsmail Sarp Aykurt

Mersin - Mezitli'de 18 Kasım'da meydana gelen olayda, kaldırımda yürüyen üç kadının üstüne motosikletle seyir halinde olan iki kişi bir cisim fırlattı. Kadınlardan Hatice Aslan, gözüne isabet eden cisim nedeniyle sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 

Aslan'ı yaralayan cismi fırlattığı tespit edilen Ahmet K. ve Bilal K., polis ekiplerince dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, 'kasten yaralama' suçundan bugün tutuklandı.

Mağdurların avukatlarından Av. Sahra Düzgün Tucel ve Av. Onur Özkan ise bugün gelişmelere ilişkin yaptıkları açıklamada, Mayıs 2022’de Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre kadına karşı işlenen "kasten yaralama" suçu katalog suç kapsamına alındığı ve kararın ilgili kanun değişikliğinin çok net uygulanması niteliğinde olduğunu söyledi.

'GÖZÜNÜ KAYBETME RİSKİ VAR'

Gazete Duvar’a yaşananlarla ve süreçle ilgili bilgiler veren Avukat Onur Özkan, saldırıya uğrayan kadının tedavisinin devam ettiğini belirtip “Hatice hanımın tedavisi devam ediyor. Gözünü kaybetme riski hala var. Yarın tekrardan muayene olacak” dedi.

Saldırının gerçekleşmesinin ardından polisin olay yerine intikal etmesi konusunda kimi ihmallerin olduğu iddialarına ilişkin olarak da görüşlerini paylaşan Avukat Onur Özkan, “Arama kayıtlarının araştırılması gerekiyor. Polislerin olay yerine gelip gelmediğiyle ilgili henüz somut bir gelişme söz konusu değil. Soruşturma sürüyor ve bunun dışında konuşmak sağlıklı ve doğru olmaz.”

'ŞAKA, CHALLENGE YAPMAYA ÇALIŞIYORLARMIŞ'

Seyir halindeki motosiklet üzerinde saldırıyı gerçekleştirenlerin bunu neden yaptıklarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özkan her şeyin videoda göründüğü gibi olduğunu söyledi: “Herhangi bir ilişki gibi bir şey yok. Kamera kaydında görüldüğü gibi, şaka, challenge yapmaya çalışıyorlarmış. Amaçlarının bu olduğunu söylemişler. Yoldan geçerken de fırlatıyorlar. Garip bir durum. Yolda yürüyorsun ve üç kişi sana saldırıyor. Biz de bir anlam veremedik. Polis de haliyle ‘Acaba bir durum mu var, sevgili mi, kıskançlık vb. mi var?’ diye bakıyor. Ama araştırma, soruşturma devam ediyor. İddianame hazırlansın, kovuşturma aşamasına gelsin olaylar biraz daha netleşir”.

Etiketler Mersin motosiklet