Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: İmamoğlu’nun yanındayız

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, izin verilmeyen KESK mitingi ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı protesto etti. Platform, İmamoğlu’na destek mesajı paylaştı.

Açıklamayı, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK) yarın Ankara’da yapacağı mitingin, Ankara Valiliği tarafından izin verilmemesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, İmamoğlu’na verilen cezanın, 16 milyon iradesine verildiği belirtildi.

‘VALİLİĞİN TUTUMU, MİTİNGİ YASAKLAMAK ANLAMINA GELİYOR’

Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamayı, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay yaptı. KESK’in ‘Geçinemiyoruz, seçim değil geçim bütçesi istiyoruz’ şiarıyla yarın yapacağı miting için valiliğin Tandoğan Meydanı yerine Anıt Park’ı dayattığını vurgulayan Özbay, iktidarın bu tutumunun, açıkça ‘mitingi yasaklamak’ anlamına geldiğini söyledi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın 16 milyon iradesine verildiğini söyleyen Özbay, demokratik iradeyi gasp etmeye yönelik bir darbeyle karşı karşıya olunduğunu belirtti. Mevcut iktidarın, yargıyı tüm muhalif kurum ve kişileri susturma ve etkisizleştirme girişimlerinin aracı olarak kullandığını belirten Özbay, “Bizler Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak, dün olduğu bugün de 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkıyor ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.