Mersin Çevre ve Doğa Derneği: Ranta geçit vermeyen makine mühendisi görevden alındı

Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde makine mühendisi Sabahat Aslan'ın ranta geçit vermediği için görevinden alınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde makine mühendisi olarak görev yapan Dernek Başkanı Sabahat Aslan'a yönelik mobbing ve cezalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu üyesi avukat Semra Kabasakal, Sabahat Aslan'ın Akdeniz Belediyesi'nde 1994-2019 yılları arasında kendi mesleği olan makine mühendisliği alanında çok başarılı işler yaptığını dile getirdi.

'ASILSIZ İDDİALARLA TUTANAK TUTTURULDU'

Aslan'ın yıllarca çeşitli siyasi partilerden belediye başkanları ile çalıştığını söyleyen Kabasakal, çalışmalarında hiçbir sorun yaşamadığını kaydetti. Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Mersin Çevre ve Doğa Derneklerinin başkanlıklarını yürütmesinin yanında Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin de ortak sekreterliğini yapan Aslan'ın kentin sorunlarının çözümünde çok emek harcadığını belirten Kabasakal, görevdeyken yaptığı işlerin ve satın almaların ekonomik değerinin altında olmasının rant çevrelerini rahatsız ettiğini söyledi.

Bu çevrelerin Sabahat Aslan'ı görevden aldırmak için, işbirliği içinde oldukları bazı personellere asılsız iddiaları içeren tutanaklar tutturduğunu belirten Kabasakal, “Sabahat Aslan hakkında usulsüz soruşturma açılmasına neden olmuşlardır. Hakkında açılan usulsüz birden fazla soruşturma ile Sabahat Aslan'ın görevden alınması için alt yapı hazırlanmıştır. Usulsüz ve hukuksuz soruşturmaların sonucunda, kelime oyunları ile bir kınama, bir uyarı ve bir soruşturmadan 2 ayrı maaştan kesme cezası verilmiş olup, itirazlarımız devam etmektedir” dedi.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER'İ GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Makine İkmal'de işleri aksatmadan, ciddi tasarruflar sağlayan Sabahat Aslan'ın ranta geçit vermediği için daire başkanlığı görevinden ve kadrosundan alındığını ve Yol Bakım ve Onarımı Dairesi'ne düz mühendis olarak sürgün edildiğini söyleyen Kabasakal, Aslan'ın mesleğini yapma hakkının elinden alınmasını ve mobbing uygulanmasını hak etmediğini vurguladı. Ayrıca Sabahat Aslan'ın kadın kimliğine hakaret ve küfür edenleri ilgili makamlara bildirmesine rağmen bu şahıslar hakkında hiçbir işlem yapılmadığını da dile getiren Kabasakal, son olarak şunları söyledi:

“Bu kişilerin hakkında yasal işlem yapması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer'i göreve davet ediyoruz. Dernek başkanımız Sabahat Aslana uygulanan bu haksız, hukuksuz ve asılsız soruşturmaların sonucunda verilen cezaları, uygulanan mobbingleri, yaşam hakkı savunuculuğu yapan, çevre mücadelesi veren ve çocuk hakları çalışmaları yapan bizlere yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bizlere yapılan insan onuruna yakışmayan mobbing uygulamalarının acilen son bulmasını talep ediyoruz." (DUVAR)