Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan ilk açıklama: Gerekli kararlar alınacak

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınması sonrası yerine getirilen Naci Ağbal ilk açıklamasında, ana hedefin fiyat istikrarı (enflasyon) olduğu vurgusu yaptı, "Oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" dedi.

Naci Ağbal (sağda), cumartesi akşamı görevi Murat Uysal'dan devraldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, göreve getirilmesinin ardından haftanın ilk iş gününe yazılı bir açıklama yaparak başladı. 

Merkez Bankası'nın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirten Ağbal, "Bu doğrultuda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir" dedi.

DURUM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

19 Kasım'da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısıyla ilgili de mesaj veren Ağbal, "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" açıklamasını yaptı.
(EKONOMİ SERVİSİ)