Merkez Bankası-bankacı toplantısının perde arkası: Döviz mevduatı talebi geldi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bankacılarla yaptığı toplantıda, bankacılardan döviz mevduatları konusunda isteklerde bulunduğu öğrenildi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türk lirasında yaşanan rekor değer kaybının ardından dün İstanbul'da banka yöneticileriyle görüştü. Kavcıoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ekonomik gelişmelere ilişkin genel bir değerlendirme yaptıklarını ve bankacılık sektörünün çok güçlü olduğunu söyledi. Bankacılık sektörünün piyasadaki dalgalanmanın üstesinden gelebildiğini söyledi.

Kavcıoğlu'nun yaptığı genel açıklamanın yanısıra, perde arkasına ilişkin bilgilere göre bankalardan, Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalara destek istendi. Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; Merkez Bankası yönetiminin, bankalardan özellikle müşterilerine döviz mevduatı önermemesi ve yurtdışı muhabir bankalarda çok fazla döviz bakiyesi tutmamaları, parayı yurtiçine getirmeleri gibi isteklerde bulunduğu iddia edildi. 

Bankacıların ise negatif reel faizin dünyadaki enflasyonla birleştiğinde çok sıkıntı yaratabileceği uyarısında bulunduğu öğrenildi.