Merkel'in yardımcısından 'kontrolü kaybediyoruz' uyarısı: Herkese en baştan aşı yapmak gerekebilir

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in özel kalem müdürü Helge Braun, ülkenin korona salgınında kontrolü kaybetme riski altında olduğunu söyledi. Vaka sayılarının birkaç hafta içinde düşmemesi halinde aşılara dirençli mutasyonların ortaya çıkabileceğini belirten Braun, "O zaman yeni aşılara ihtiyacımız olacak, herkese en baştan aşı yapmak zorunda kalacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün yayılma hızının son haftalarda arttığı Almanya'da, Başbakan Angela Merkel'e en yakın isimlerden birinden "Kontrolü kaybetme riski var" uyarısı geldi. Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, ülkenin enfeksiyon oranlarının birkaç hafta içinde düşürmemesi halinde aşılara dirençli mutasyonlarla karşılaşabileceğini söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Braun, "Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız. Önümüzdeki birkaç hafta, salgını öngörülebilir bir şekilde kontrol altına alıp alamayacağımızı gösterecek" dedi. Braun, yeni vaka sayılarının yeniden hızla artmaya başlaması halinde bir sonraki mutasyonun aşıya dirençli hale gelme tehlikesinin arttığını belirterek, "O zaman yeni aşılara ihtiyacımız olacak, herkese en baştan aşı yapmak zorunda kalacağız" uyarısında bulundu.

Almanya'da Merkel hükümeti, üçüncü dalgayı kırmak için Paskalya bayramında beş günlük tam yasak kararı almış ancak tepkiler üzerine bu önlemi geri çekmişti. Braun ise son yedi günde her 100 bin kişide görülen vaka sayısının 100'ün üzerine çıktığı bölgelerde ek önlemler getirilmesi gerektiğini söyledi; yayılma oranını ev ziyaretlerinin artırdığını belirterek gece sokağa çıkma yasaklarının işe yarayabileceğini söyledi. 

Braun, 'işler o tarihe kadar kontrolden çıkmazsa', durumun mayıs ayında aşılar ve havanın ısınması sayesinde rahatlamasını beklediğini de ekledi.

Almanya'da virüsün daha bulaşıcı bir versiyonu nedeniyle vaka sayıları son haftalarda yeniden yükselişe geçmiş durumda. Robert Koch Enstitüsü, son bir günde 17 bin 176 vakanın tespit edildiği, 90 kişinin Covid-19'dan öldüğünü açıkladı. (DIŞ HABERLER)