Merkel: Almanya'da günlük vaka sayıları 19 bin 200'ü bulabilir

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesindeki korona virüsü vakalarındaki artış eğiliminin devam etmesi halinde günlük sayının '19 bin 200'ü bulabileceğini' söyledi. Merkel, "Ekonomiyi işler halde tutmak ve okulların açık kalması gibi öncelikler belirlemeliyiz. Futbol şimdilik ikinci planda" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının son haftalarda arttığı Almanya'da, Başbakan Angela Merkel 'mevcut eğilimin devam etmesi halinde günlük vakaların 19 bin 200'ü bulabileceğini' söyledi. Merkel, vaka artışının bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini dile getirdi.

'PARTİLER VE DİNİ ETKİNLİKLER SORUNLU'

Partisinin temsilcileri ile biraraya gelen Merkel, "Eğilim şu anki gibi devam ederse, diğer ülkelerde olduğu gibi günde 19 bin 200 vakayla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullandı. Merkel, Almanya genelinde düzenlenen partilerin ve dini etkinliklerin 'sorunlu' olduğunu belirtti.

'EKONOMİ VE EĞİTİM ÖNCELİKLİ, FUTBOL İKİNCİ PLANDA'

Sayıların katlanarak artmasını engellemek adına 'gereken her şeyin yapılması gerektiğini' ifade eden Merkel, önceliklerin belirlenmesi çağrısı yaparak şöyle konuştu: "Ekonomiyi işler halde tutmak ve okulların açık kalması gibi öncelikler belirlemeliyiz. Futbol şimdilik ikinci planda."

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, Almanya'da son 24 saat içinde 1192 yeni vaka tespit edildi. Ülkede ölü sayısı 9 bin 465'e, toplam vaka sayısı 286 bin 497'ye yükseldi. (DIŞ HABERLER)