Merkel Trump'ın ifade özgürlüğünü savundu, Twitter kararına karşı çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'la bugüne dek pek iyi geçinemeyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Twitter'ın hesap kapatma kararına karşı çıktı. Sözcüsü, Merkel'in 'Trump'ın hesaplarının süresiz olarak askıya alınmasını sorunlu gördüğünü' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabıının askıya alınması konusunda ifade özgürlüğü açısından çekinceleri olduğu belirtildi. Merkel'in, ifade özgürlüğüne getirilecek kısıtlamalara özel şirketlerin değil yasaların karar vermesinden yana olduğu aktarıldı.

Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, "İfade özgürlüğü temel bir önem taşır. Bu nedenle Başbakan, Trump'ın hesaplarının süresiz olarak askıya alınmasının sorunlu görüyor" dedi.

Seibert, Twitter'ın bugüne dek Trump'ın yaptığı hatalı paylaşımlara bazı notlar eklemesini uygun bulduklarını ekledi. Seibert, Twitter'ın bu bağlamda kamusal tartışmaların nefret, yalan veya kışkırtmayla zehirlenmemesi açısından bir sorumluluk taşıdığını belirtti.

Twitter, Trump'ın çağrısıyla düzenlenen Kongre baskınında beş kişinin ölmesi sonrasında ABD Başkanı'nın hesabını şiddeti kışkırttığı gerekçesiyle süresiz olarak askıya almıştı. (DIŞ HABERLER)