Merkel: Aşıya rağmen salgın ciddi

Korona virüsü aşısıyla ilgili olumlu haberlere rağmen salgının ciddiyetini koruduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'kış ayları boyunca uğraşların süreceğini' dile getirdi. Almanya'da son 24 saat içinde Covid-19 kaynaklı ölü sayısı tırmanışa geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü kaynaklı ölümlerin tırmandığı Almanya'da Başbakan Angela Merkel, 'Covid-19 aşısının geliştirilmesi gibi olumlu haberlere rağmen salgının ciddiyetini koruduğunu' söyledi. Kış ayları boyunca da salgının üstesinden gelmek için uğraşların süreceğini dile getiren Merkel, "İspanyol gribinde olduğu gibi, şimdi ikinci dalganın daha şiddetli olmasını beklemeliyiz" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISINDA YENİ REKOR

Almaya'da son 24 saat içinde 261 kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Bu, nisan ayından bu yana bir günde kayıtlara geçen en yüksek ölüm oranı. Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, ülkede 18 bin 487 yeni vaka tespit edildi.

'EĞİLİMİN TERSİNE DÖNMESİNDEN BAHSEDEMEYİZ'

"Rakamlar artıyor ancak o kadar şiddetli değil" diyen Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, son birkaç gündür, günlük vaka sayısının 20 binin altında seyrettiğini ancak ölü sayısının arttığını aktardı. Yoğun bakımlarda doluluk oranlarının da yükseldiğini söyleyen Spahn, "Kesinlikle değişim işaretleri görüyoruz ancak yine de eğilimin tersine dönmesinden söz edemeyiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)